Klätterverket

 

 

Klätterverket öppnar ny klätterhall i Norra Djurgårdsstaden

 Klätterverket utökar sin verksamhet genom att öppna en helt ny anläggning för inomhusklättring i Norra Djurgårdsstaden. Klätterhallen kommer att byggas i Mätarehuset, som ligger inne på gasverksområdet, alldeles bredvid de stora gasklockorna.

”Mätarehuset byggdes 1893 och användes framför allt för att mäta gasen innan den pumpades vidare ut i stadens gasnät. Huset kommer att behöva en omfattande renovering men samtidigt kommer vi att behålla den viktiga historiska miljön och de antikvariska värdena” säger Trevor Cooper-Williams, VD för Klätterverket.

”Vi kommer att erbjuda klättring på alla nivåer, från nybörjare till elitklättrare och det kommer finnas ett stort utbud av topprepsklättring, ledklättring och bouldering. Gasverksområdet har en fascinerande historia och den här lokalen passar utmärkt för inomhusklättring. Vi ser fram emot att bli en del av Norra Djurgårdstadens utveckling och vårt mål är att erbjuda en nutida och spännande träningsform i en unik historisk miljö” avslutar Trevor Cooper-Williams.

Byggstart är beräknad 2017 och öppnande av verksamheten planeras till 2018.

För mer information och uppdateringar följ oss gärna på Facebook och Instagram.

 

 

 

FBbildGAS