Klätterverket

 

BOULDER BASH ÄR TILLBAKA!
FREDAG DEN 17 MARS, KL 18:00-00:00

Denna gång kör vi en specialversion av vår klassiska bouldertävling för att fira att klättring äntligen tagit sig in i finrummet i olympiska spelen i Tokyo 2020.

Välkommen till Boulder Bash: 3-kampen!

Denna Boulder Bash kör vi förutom vår vanliga tävling med 35 nya boulderproblem, en helt ny typ av tävling där vi kombinerar alla tre former av tävlingsklättring som kommer att vara med i olympiska spelen.
Men på vårt eget sätt så att det blir kul för alla som är med, oavsett nivå!

HUR FUNKAR DET?

Under kvalet som går mellan 18:00-21:00 klättrar du i alla tre grenar, Bouldering, topprepsklättring samt Speed-klättring. Deltagande är valfritt i de tre grenarna, men vill du ta dig till final så måste du vara med i alla tre.

Bouldering – Dina 5 bästa problem räknas samman till en totalpoäng.
Topprep – Din bästa led räknas till en totalpoäng.
Speed – Din bästa tid räknas till en totalpoäng.

I varje gren blir du sedan rankad från första plats (1 poäng) till sista plats (x poäng beroende på hur många som deltar i tävlingen). Om du inte alls deltar i en gren får du automatiskt maxpoäng för den grenen.

Efter kvalet räknas dina rankingpoäng ihop till en slutsumma, där den som har minst poäng blir den som kommer först. Bästa möjliga slutsumma är alltså 3 poäng, om du varit bäst i alla tre grenar under kvalet.

FINAL:
Finalen kommer hållas vid kl 22:00 och även här kommer det spridas över alla tre grenar. Vi håller formatet lite hemligt än så länge men räkna med en spektakulär show i klassisk Boulder Bash-anda!

Efter finalen har vi utlottning bland alla deltagare! Här är din chans att vinna fina priser från våra samarbetspartners oavsett hur du presterade i tävlingen. Alla kan vinna något!

Årets tema: OLYMPISKA SPELEN!

Pris: 150 kr. Ingen föranmälan krävs men kom i tid då vi räknar med fullsatt!

Samarbetspartners: Marmot, Edelrid, Aloma Naprapati, Mad Rock, Hydro Flask, Buff, La Sportiva, Petzl