Klätterverket

 

 

 

KLÄTTERVERKET – GASVERKET

Arbetet på Klätterverket – Gasverket i Norra djurgårdsstaden är i full gång.
Här kan du följa arbetet.
Preliminärt räknar vi med att öppna den 24 augusti 2019.

 

18 FEBRUARI 2019
Ett preliminärt öppningsdatum är satt! Vi öppnar Klätterverket – Gasverket i Norra Djurgårdsstaden den 24 augusti 2019. Följ bygget här, samt på vår facebook och instagram!

11 JANUARI 2019
Bygget går framåt! Vi är i stort sett helt klara med bygget av klätterväggarna, ett moment som tagit mycket tid då vi varit tvungna att gå varsamt fram och anpassa väggarna efter vår unika och historiska byggnad. Vi är idag otroligt nöjda och hoppas att ni kommer att känna likadant när ni besöker oss för första gången. Nu går vi vidare med flera stora delar i projektet så som ventilation och omklädningsrum.

Vi vet att vi blivit lite försenade och vi är lika otåliga som er att komma igång med öppning.
Vi vill bara att det ska bli så absolut bra som möjligt innan vi öppnar, så ha lite tålamod så räknar vi med att komma med ett officiellt öppningsdatum snart!

18 SEPTEMBER 2018
Bygget fortsätter rulla på. Här kommer lite bilder från bygget som det ser ut just nu!
Tidigare har vi sagt att vi kommer öppna innan årsskiftet. Detta är dock ett stort bygge och ibland blir det inte alltid som man tänkt sig. Som det ser ut nu så siktar vi på att öppna tidigt under 2019. 

 

 

  

 

 

15 AUGUSTI 2018
Klätterväggarna är på väg upp!
Vi hade besök av Östermalmsnytt som skrev en fin artikel med en hel del bilder från bygget. Kolla gärna in artikeln här. Som läget ser ut nu så hoppas vi kunna öppna Klätterverket – Gasverket innan årsskiftet.

 

30 APRIL 2018
Nu är rivningsfasen klar och vi går snart in i byggfasen. Här är en liten film på den fantastiskt fina byggnaden samt lite mer sneak peaks från inne i lokalerna. Under april och maj börjar vi bygga omklädningsrum och ventilation. Klätterväggarna börjar byggas under juni. Inom snar framtid kommer även lite bilder på hur väggarna kommer att se ut.

 

20 MARS 2018
Självklart behåller vi en stor del för att byggnadens historia inte ska försvinna. Mätarehuset var det huset som kontrollerade all gas som lämnade gasverksområdet, och du kommer fortfarande att kunna se de stora rören där gasen färdades på sin väg mot Stockholm. Mätarehuset är en k-märkt byggnad och vi jobbar tätt tillsammans med Stockholms stad för att bevara dess historiska arv.

Här är en film från rivningsfasen:

 

 

8 FEBRUARI 2018
Det som har hänt de senaste månaderna är att vi har rivit byggnaden invändigt. Över 400  ton har rensats ut, och det som en gång var maskiner och våningsplan får nu lämna plats till nya klätterväggar.

Här är en film från lokalerna innan rivningen påbörjades.
En liten detalj är att allt som har ett rött kryss på sig nu har försvunnit, eller flyttats.

 

 

 

Klätterverket – Gasverket kommer att bli en helt unik klätterhall där det moderna och nya, blandas med det gamla och historiska. Följ oss på Facebook och Instagram för fler kontinuerliga uppdateringar av bygget på Klätterverket – Gasverket.