Klätterverket

 

 

SÄKERHET OCH REGLER

Säkerhet är något som vi på Klätterverket tar på stort allvar. Modern inomhusklättring är väldigt säkert, men det är också viktigt att alla som vistas i lokalen är medvetna om, och följer de regler som finns.

Klätterverket är en av få klätterhallar som är certifierade av Svenska Klätterförbundet. Detta betyder att alla som klättrar hos oss är försäkrade.

Under de mest välbesökta tiderna har vi även en Hallvärd på plats. Hallvärden har som uppgift att ha uppsikt över säkerheten i hallen. Har du frågor om säkerhet, eller kanske bara vill få tekniktips på en viss klätterled är det bara att vända dig till Hallvärden.

Du känner igen Hallvärden på den röda tröjan med Klätterverkets logotyp.

Alla som topprepsäkrar på Klätterverket måste ha ett grönt kort (topprepskort) synligt i selen.

Det gröna kortet är en säkringslicens som utfärdats av en auktoriserad instruktör från Svenska Klätterförbundet.

För att få det gröna kortet måste du genomföra en så kallad uppklättring. Uppklättringen består av ett teoretiskt och ett praktiskt prov där du får visa att du kan hantera klätterutrustningen på ett säkert sätt.

Observera att vi endast kräver grönt kort när du säkrar. Du kan fortfarande komma och klättra tillsammans med en vän som redan har grönt kort.

Kunskaperna som krävs för att klara av en uppklättring lär vi dig i våra Grundkurser alternativt Familjekurs om du vill komma med barn.

Alla som ledklättrar och/eller ledsäkrar på Klätterverket måste ha ett rött kort synligt i selen.

 

 

 

 

kamratkontroll

 

Säkerhetsföreskrifter och regler som gäller på Klätterverket.
Läs mer…

logga-KK


Tider för uppklättring för grönt kort.

Läs mer…

Tider för uppklättring för rött kort.

Läs mer…

certifierad_anlaggning